Start Predjela Slani rolat

Slani rolat

Clipboard08

Priprema:
1. Uski, duboki pleh (za srneća leđa) obložiti listićima kačkavalja ili tost sira.
2. Po sredini uzdužno poređati kuvana jaja.
3. Sa leve i desne strane, pored jaja, ređati urolovanu prašku šunku (po 3 rolnice sa svake strane celom dužinom).
4. Sve prekriti listićima tost sira.
5. U 2 dl vode skuvati kocku supe. Želatin rastopiti prema uputstvu na kesici. Kad nabubri, dodati supi, promešati da se istopi i preliti preko rolata.
6. Rolat ohladiti u frižideru, okrenuti pleh i izvaditi ga na tacnu za posluživanje, te ukrasiti po želji.

Recept Javorke Petković iz Beograda
Recept Javorke
Petković iz
Beograda

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!