Start Zimnica Slatka zimnica: Kompot sa breskvama i cimetom

Slatka zimnica: Kompot sa breskvama i cimetom

Kao današnji recept za zimnicu donosimo vam nešto slasno i voćno. Reč je o breskvama u medu sa aromom cimeta.

Pixabay

Da bi se napravila slatka zimnica uglavnom su potrebne veće količine šećera, ali smo na blogu The praire homestad pronašli ovaj recept za slatke breskve u koji ne ide niti gram šećera.

Sastojci:

1,5 kg zrelih bresaka
9 šolja vode
Šolja meda
Štapići cimeta

Priprema:

Breksve ogulite od kožice, a to ćete najednostavnije uraditi tako što ćete ih potpiti u kipuću vodu na dva minuta, a zatim ih prebaciti u hladnu vodu. Kožica će sama otpasti. Breskve otkoštite i izrežite ih na četvrtine.
Kad ste pripremili breskve u posudi na šporetu zakuvajte vodu i med.
U sterilizovane teglice, na dno stavite štapić cimeta, zatim poslažite breskve i zalijte ih medenom vodom.
Teglice dobro zatvorite, poslažite ih u veću posudu, nalijte vodu (malo ispod poklopaca) i kuvajte oko 25 minuta na srednje jakoj vatri. Na taj način će se kompot konzervisati.

 

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!