Start Deserti Kolači Slatki zalogaj: Medeno srce

Slatki zalogaj: Medeno srce

  • Pixabay

Sastojci:

Dve i po  čaše brašna ( merica neka bude čaša od jogurta)
Jedna i po čaša šećera
Jedna i po ćaše mleka
5 kašika pekmeza
3 kašike ulja
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta

Priprema:

Sve umutiti. Pola mase zapeći na pola. Izvaditi iz rerne. Premazati sa 4 kašike pekmeza od kajsije ili šljive i istresti drugu polovinu smese i peći. Kada je pečen kolač, ostaviti da se ohladi. Napravite glazuru i prelijte.
Za nju će vam biti potrebno:
100g čokolade
2 kašike ulja
3 kašike mleka

Gotov kolač seći na kocke.

 
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
 
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!