Start Odabrani recepti Šnicle sa blitvom i jajima

Šnicle sa blitvom i jajima

Clipboard06

Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na šnicle. Posebno sjediniti kašiku mlevene paprike, mešavinu začina i malo bibera po ukusu.
2. Šnicle natrljati pripremljenom mešavinom i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Blitvu očistiti i kratko blanširati u slanoj vodi, a potom je ocediti i iseći na kocke. Crni luk sitno iseckati.
4. Na malo ulja pržiti luk dok ne bude staklast, dodati pirinač, te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem, povremeno dolivajući mešavinu soka od paradajza i juneće supe, sve dok pirinač ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
5. Pred kraj dinstanja dodati blitvu, ostatak mlevene paprike, začine po ukusu i polako promešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati fil od pirinača i blitve. Odozgo utisnuti prženu piletinu i razbiti jaja. Staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se zapeče.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!