Start Predjela Testenina Špagete u umaku od bosiljka i sira

Špagete u umaku od bosiljka i sira

Getty/Think
Getty/Think

Sastojci:
– 400g testenine s jajima
– 1 vezica bosiljka
– 5 čena belog luka
– 4 kašike parmezana
– 6 kašika sira (pecorino)
– 10 kašika maslinovog ulja

ISPROBAJTE I… Špagete u listovima šunke

Priprema: 
Operite, osušite i naseckajte bosiljak, a zatim ga zdrobite zajedno sa peršunom, belim lukom i solju.
Dodati parmezan i ribani pecorino (tvrdi ovčiji) sir, dobro izmešati. Dodati 1 kašiku ulja i mešati dok smesa ne postane kremasta (može i mikserom).
Špagete skuvati u slanoj vodi, ocediti i stavite u prethodno zagranu posudu.
Izmešati špagete sa umakom i odmah poslužiti. Posuti ribanim parmezanom.

Izvor: gastro.hr

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!