Start Kuvamo sa Spremite ukusne paprike sa kobasicama po receptu gastro blogerke Lane Belić

Spremite ukusne paprike sa kobasicama po receptu gastro blogerke Lane Belić

  • 45 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

4 lepe paprike babure
400 g svežih domaćih kobasica
1 veći crni luk
1 čen belog luka
1 šoljica pirinča
nekoliko listića sira
so, biber
peršunov list

Priprema:

1. Paprike preseći po dužini na pola i izvaditi semenke. Crni luk iseći na kockice i propržiti na malo ulja da postane staklast.
2. Izvaditi meso iz kobasica i propržiti zajedno sa lukom, dodati i sitno eckani beli luk. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
3. Dodati šoljicu pirinča i sipati 2 dl vode ili bujona. Smanjiti temperaturu i sve dinstati 15-tak minuta dok ne ispari tečnost.
4. Paprike poređati u tepsiju i napuniti pripremljenim nadevom. Ako je ostalo nadeva, slobodno ga rasporediti oko paprika.
5. Na svaku papriku staviti po listić topljenog sira ili poređati kolutiće paradajza.
6. Posuti seckanim peršunom i peći u rerni na 200ºC oko 25-30 minuta. Poslužiti toplo ili mlako uz svežu salatu po izboru.

Kako izgleda Menú koji je za vas osmislila ova food blogerka pogledajte na sledećoj strani…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!