Start Deserti / Torte i kolači Švapska lepinja sa šljivama

Švapska lepinja sa šljivama

Clipboard31

Pripema:
1. U malo mlakog mleka razmrviti kvasac sa malo šećera

i ostaviti ga da nadođe.
2. Umutiti varjačom 3 jajeta sa preostalim šećerom i malo soli, pa dodati nadošli kvasac, 4 čaše brašna i pola čaše ulja.
3. Mešati dobro varjačom postepeno dodajući preostalo brašno, sve dok se ne dobije gusta smesa koja može da se razlije u tepsiju. (Ova količina smese dovoljna je za veću tepsiju, otprilike 40×40 cm).
4. Testo razliti u nauljenu tepsiju, pa poređati šljive isečene na četvrtine.
5. Ostaviti pola sata da odstoji, pa peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
6. Za to vreme pripremiti preliv: umutiti jaja sa šećerom, dodati pavlaku, vanil-šećer i mleko.
7. Pred kraj pečenja kolač izvaditi iz rerne i zaliti pripremljenim prelivom, te vratiti u rernu da se dopeče još 10 minuta.

Recept Dragane Vlaški iz Kule
Recept Dragane
Vlaški iz Kule

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!