Start Predjela Testenina Tagliatelle u krem sosu sa sirom i šunkom

Tagliatelle u krem sosu sa sirom i šunkom

Taljatele u sosu od sira i šunkom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

300 g (tagliatelle) paste
50 g putera
2 čena belog luka
250 ml neutralne pavlake
100 ml tople vode
100 g kačkavalja
100 g šunke
so, biber

Priprema:

1. Taljatele skuvati prema uputstvu sa pakovanja tj. dok omekšaju a zatim procediti i odložiti. Sačuvati malo vode u kojoj se pasta kuvala.
2. U dubljem tiganju otoptiti puter sa malo ulja pa propržiti sitno seckan beli luk, toliko da zamiriše (nikako ne sme da promeni boju).
3. Dodati neutralnu pavlaku, rendani kačkavalj i mešati dok se ne otopi.
4. Zatim, dodati tagljatele i tečnost u kojoj se pasta kuvala, pa ostaviti da provri.
4. Dodati šunku iseckanu na tračice ili kockice, začiniti i poslužiti, uz dekoraciju po želji.

Preporučujemo i recept za tagliatelle Amatriciana.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!