Start Predjela Testenina Taljatele s vrganjima

Taljatele s vrganjima

Foto: Stockfood
Foto: Stockfood
  • 45 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

300 g tagliatelle paste
50 g suvih vrganja
250 g svežih vrganja
2 čena belog luka
200 ml tople vode
1 kocka za supu
2 kašike seckanog peršuna
so, biber
25 g putera
2 kašike ulja

Priprema:

1. Suve vrganje potopiti u 200 ml tople vode i ostaviti sa strane. Sveže vrganje očistiti i iseckati na listiće. Beli luk sitno iseckati. Pastu skuvati al dente prema uputstvu sa pakovanja.
2. Na ugrejanom ulju sa puterom propržiti iseckane sveže vrganje.
3. Nakon desetak minuta dodati sitno seckani luk, potopljene vrganje, izmrvljenu kocku za supu, polovinu peršuna, promešati i naliti vodom (u kojoj su bili potopljeni vrganji).
4. Kuvati dok se tečnost ne redukuje upola, začiniti prema ukusu, dodati pastu i promešati. Isključiti ringlu pa ostaviti da sve zajedno još malo krčka.
5. Dekorisati seckanim peršunom i poslužiti toplo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!