Start Hrono recepti Užina Tart s rikotom i limunom (hrono recept)

Tart s rikotom i limunom (hrono recept)

  • 60 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Testo
100 g speltinog brašna
100 g ječmenog brašna
100 g maslaca
1 kašika fruktoze
1jaje
2-3 kašike vode
Fil
20 g rikota sira
50 g fruktoze
1.5 kašika limunovog soka
Mrvice
50 g speltinog brašna
50 g ječmenog brašna
2 kašike fruktoze
50 g hladnog maslaca

Priprema:

Testo
1. Izmešati brašna, dodati fruktozu, maslac iseckan na kockice i jaje. Sve sastojke pomešati i ako je potrebno dodati vodu pa umesiti testo pogodno za rad.
2. Pokriti folijom i ostaviti da odmori oko 15 minuta.
3. Testo zatim rastanjiti i prebaciti u kalup obložen papirom za pečenje. Utisnuti u kalup i izbockati viljuškom na par mesta.
4. Peći u ugrejanoj reni na 180ºC oko 20 minuta.
Fil
1. Umutiti sir, fruktozu i limunov sok.
Mrvice
1. Umesiti sve sastojke da se stvore manje grudvice testa.
Finalni postupak
1. Pečenu koru nafilovati i posuti pripremljenim mrvicama pa vratiti da se peče 15-20 minuta na 180ºC tj. dok mrvice ne porumene.
2. Pečeni kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohladi.

Na sledećoj strani pogledajte pripremu kolača u slikama tzv. korak po korak…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!