Start Glavna jela Testa Terina s pečurkama

Terina s pečurkama

DH
DH

Sastojci:
– 300 g šampinjona
– 4 deblja parčeta hleba
– 1,5 dl mleka
– 100 g krem sira
– 2 jajeta, ulje
– 1 kašika seckanog peršuna
– 300 g tankih listova šunke
– mešavina začina

Priprema
1. Šampinjone iseći na deblje listove a zatim propržiti na vrelom ulju da suvišna tečnost uvri.
2. Parčad hleba iseći na kocke i preliti mlekom a zatim viljuškom izgnječiti.
3. Izdvojiti 80 g šunke i iseći na kockice a ostalo ostaviti u komadu.
4. U odgovarajućoj činiji umutiti jaja i krem sir, pa dodati natopljen hleb, šampinjone, seckanu šunku, peršun i začine po ukusu. Polako promešati da se dobije ujednačena smesa.
5. Manji pravougaoni kalup prekriti papirom za pečenje. Zatim ga obložiti listovima šunke tako da se na krajevima preklapaju a završetke ostaviti da prelaze ivice kalupa.
6. Preko šunke sipati pripremljenu smesu sa pečurkama i poravnati. Odgore prekriti završecima šunke. Pokriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 40 min. Nakon toga proveriti da li se smesa stegla, pa ako jeste, terinu izvaditi i ostaviti da se ohladi. Zatim je izvrnuti naopačke i iseći na šnite.

Uživajte!
D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!