Start Predjela Testenina Testenina sa piletinom

Testenina sa piletinom

testenina s piletinom

  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

– 300 g pilećeg belog mesa
– 400 g testenine po želji
– 1 glavica crnog luka
– 3 čena belog luka
– 1 dl belog vina
– 250 g feta sira
– 3 dl mleka
– 1 manja čaša kisele pavlake
– 2 jajeta
– soli, bibera i peršuna po ukusu
– kockica margarina za prženje

ISPROBAJTE I… Punjenu zapečenu testeninu

Priprema:

1. Crni luk sitno iseckati, pa ga ispržiti na malo dobro zagrejanog margarina.
2. Zatim dodati meso isečeno na kockice i sitno seckan peršun. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
3. Postepeno naliti vino i dinstati na umerenoj temperaturi.
4. Dodati pavlaku, sitno seckan beli luk i promešati, te ostaviti da se krčka još nekoliko minuta.
5. Skloniti sa vatre, namrviti feta sir i lagano promešati.
6. Posebno skuvati testeninu, ocediti, pa pomešati sa pripremljenim filom i prebaciti u vatrostalnu posudu.

Finalni postupak:
1. Umutiti jaja sa mlekom i preliti testeninu, pa peći na 200°C oko 30 minuta.

Recept Rusoljuba Stankovića iz Niša.

Arhiva: Pošalji recept

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here