Start Restoranski vodič Tihomir Tepić: Više volim da isprobavam ono što je skuvano, nego da...

Tihomir Tepić: Više volim da isprobavam ono što je skuvano, nego da sam kuvam!

tihomir tepic

Dugogodišnji voditelj “Granda” Tihomir Tepić, diplomirani je inženjer za projektovanje i oblikovanje dizajna tekstila koga je životni put odveo u neke druge vode, u kojima mladi voditelj i dalje veoma dobro pliva i trenutno je jedan od najzaposlenijih i najpoznatijih voditelja “Grand” produkcije. Nedavno nas je iznenadio svojim pevačkim talentom i poput najiskusnijih pevača i on je snimio svoj prvenac, pesmu “150 na sat”, a kasnije i numeru “Zakletva”, i tako stao rame uz rame sa mnogim uspešnim pevačima. Ono što mnogi ne znaju, ovaj šarmantni voditelj je vlasnik jednog vojvođanskog restorana u okolini Novog Sada, tako da je na svoj spisak zanimanja dodao još jedno, a to je ugostitelj. Tihomir kuhinju zaobilazi u širokom luku, mada postoje oni retki slučajevi kada mora da zasuče rukave i uzme varjaču u ruke.

Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Ne baš, kuhinju izbegavam osim ako moram i to uglavnom volim da spremam roštilj. Više volim da probam skuvano, nego da ja kuvam.

Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mali bio izbirljiv?
Bio sam veoma izbirljiv, što se hrane tiče, nisam voleo da jedem povrće i supu, ali to se sada promenilo. Sarma je hrana koja me vraća u detinjstvo.

Omiljeni restoran u rodnom gradu
Naravno, u pitanju je moj restoran “Stari rubin” jer se u njemu najprijatnije osećam. Volim dobre restorane sa dobrom kuhinjom, ali su mi ambijent i usluga jako bitni.

photo

restoran-stari-rubin-1

Kada si u inostranstvu, u koje restorane ideš i šta jedeš?
Volim da probam razne kuhinje zavisnosti od zemlje u kojoj se nalazim i volim da isprobavam tradicionalna jela.

Da li vodiš računa o ishrani?
Ne, ne jedem redovno i jedem svašta, ja sam svaštojed.

Omiljena kuhinja
Omiljena kuhinja mi je španska jer je slična našoj kuhinji, pogotovo u pripremi mesa.

Omiljeni recept za kraj
Omiljeni recept neka bude jagnjetina i teletina ispod sača. Za ovaj specijalitet vam je potrebno oko 2,5 kg jagnjetine, 1,5 kg teletine, krompir, paprika, litar belog vina i začini (vegeta, so, paprika, ruzmarin…) U sač poređajte prvo luk i papriku, a zatim meso i odgore krompir, zaliti vinom i začiniti. Ostaviti da se krčka na laganoj vatri oko 2 sata. Ovaj specijatitet je jako ukusan, a i lako se priprema. Prijatno!

Autor: Jasmina Jovičić, Life Content

Foto: Life Content

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!