Start Restoranski vodič Tijana Dapčević: Omiljena hrana u detinjstvu – sarmice od loze!

Tijana Dapčević: Omiljena hrana u detinjstvu – sarmice od loze!

unnamed (4)

Tijana Dapčević poznata pop-pevačica rođena je u Skoplju, kao prvo dete, Velka Todevskog i majke Biljane. Ima mlađu sestru Tamaru koja je takođe pevačica. Diplomirala je na fakultetu muzičkih umetnosti, u Skoplju, 1999. godine,m a po zanimanju je profesor violončela. Učestvovala je na brojnim festivalima za šta je često i nagrađivana. U svojoj karijeri je izdala četiri albuma, poslednji 2007. godine. Od strane makedonske nacionalne televizije 28. avgusta 2013. godine, odabrana je za predstavnika Makedonije, na 59. takmičenju za pesmu Evrovizije, koje se održava u Danskoj, maja 2014. godine. Udata je i sa suprugom Milanom ima sina Vuka.
Porazgovarali smo sa poznatom pevačicom o njenoj omiljenoj kuhinji, šta je volela da jede a koja joj je sad omiljena hrana…

Snalaženje u kuhinji, voli ili ne voli da priprema hranu?
“Volim da kuvam i pripremam hranu za svoju porodicu. Kreativna sam u kuhinji i to mi pričinjava veliko zadovoljstvo. Naravno dok sam bila mlađa to je bilo mnogo ređe a danas zbog deteta tome sam mnogo više posvećena. I kao devojka znala sam da kuvam”.

Detinjstvo, omiljena hrana?
“Odmah ću vam dati odgovor, to su sarmice od loze, zatim pirjan, priprema se na sledeći način: Pirinač sa spanaćem se zapeče u rerni a odgore se zalije sa nekoliko jaja. Služi se sa kiselim mlekom. Mnogo volim kinesku i tajlandsku kuhinju. Ima jedno tajlandsko jelo zove se “Tom yum goong” u pitanju je pileća supa sa povrćem. Zaista je izvrsna, ukoliko vam se ukaže prilika probajte je obavezno, odlična je”.

Eksperimentisanje sa ukusima, hranom, omiljeno mesto za izlaske, gde služe najbolja jela?
“Pre sedam osam godina sam prvi put probala suši i oduševila sam se. Volim da eksperimentišem sa hranom, da probam razne ukuse. Prilikom mog boravka na Tajlandu na ostrvu Puket posetila sam restoran “Boss” tamo sam probala ajkulino meso. Zaista pravi delikates. Meso podseća na piletinu ali je mekše. Služili su nam ga u sosu od belog luka. Izvanredno. Mesta gde izlazim biram pre svega prema usluzi koju pružaju. Volim da je brzo, tačno i naravno čisto. Kvalitet hrane se podrazumeva. Volim da poručim tavče na gravče, i to mi je omiljeno jelo. A u zadnje vreme često jedem ovsenu kašu, zdravo je a čuvate i liniju…”

Savet za naše čitaoce:
“Provodite što više vremena sa svojom porodicom i u krugu najbližih prijatelja. Okružite se pozitivnim ljudima, videćete biće vam mnogo bolje”.

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed
Autor: Dejan Ajduković, Life Content
Foto: www.phuket.com, Life Content

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!