Sastojci:
Za krem:
– slatka pavlaka,
– 2 kašike likera od kokosa,
– vanillin šećer
Za toplu čokoladu:
– 2 dl mleka,
– 3 dl kokosovog mleka,
– 2 kašike kakaoa u prahu,
– 3 kašike zutog šećera,
– pola šolje rendane crne čokolade,
– 2 kašike kokosovog brašna,
– malo soli
Priprema:
Umutite pavlaku, liker i vanilu, a na tihoj vatri prokuvajte mleko i kokosovo mleko. Mleku dodajte mešavinu kakaoa, zutog šećera i čokolade, malo posolite i sve kuvajte dok smesa ne postane glatka i gusta. Sipajte u šolje, pa dodajte umućen krem, pospite kakaom i kokosom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net