Start Predjela Peciva Tursko pleteno pecivo (FOTO)

Tursko pleteno pecivo (FOTO)

Sastojci:
1 dl mleka
2 kašičice šecera
1,5-2 kašičice soli
1 kvasac
1 dl jogurta
2 kašike pavlake
1 dl ulja
2 žumanceta
600 g brašna
2 belanceta
putera po potrebi

Priprema:
1. U mlakom mleku otopiti so i šećer, te dodati kvasac i ostaviti da nadođe.
2. U nadošli kvasac dodati ulje, jogurt, pavlaku i žumanca, dosuti brašno i dobro umesiti. Ostaviti da testo nadođe.
3. Testo razvući oklagijom na 0.5 cm debljine i srednjim poklopcem za šerpe vaditi krugove (ostatak testa spojiti, premesiti i ostaviti da se odmori, pa ga iskoristiti na isti način).
4. Svaki krug razvući po dužini. Nožem za picu zaseći testo ali ne do kraja i premazati ga otopljenim puterom, pa ukoso umotati.
5. Tako umotane valjčiće zamotati u krug u obliku puža, a krajeve podvući pod zamotano testo.
6. Svaku pogačicu premazati umućenim belancetom i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
7. Peći na 180 °C dok ne porumene.

Recept Daniele Bašić iz Novog Sada
Recept Daniele Bašić iz Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!