Start Deserti Torte Ukusna čokoladna torta bez brašna

Ukusna čokoladna torta bez brašna

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 250 grama čokolade za kuvanje
– 150g putera
– 150g šećera
– 4 jajeta
– pola kašičice ekstrakta vanile
– 100g mlevenih badema.

Priprema
Zagrejati rernu na 180 stepeni i u pleh obložen papirom za pečenje stavite bademe. Pecite ih 5 do 7 minuta, dok ne dobiju boju. Pustiti da se ohlade, a zatim ih samleti u blenderu.
Odvojiti belanca od žumanca u dve posude, otopiti čokoladu i puter na pari. Ostavite po strani.
Umutiti žumanca, ekstrakt vanile i pola mere šećera mikserom i u tu smesu ubaciti istopljenu čokoladu i mleveni badem. Zatim umutite ostatak šećera i belanca u čvrsti sneg te polako umeštati u čokoladnu smesu, koju ćete prebaciti u pleh za pečenje i peći 45-50 minuta na 200 stepeni. Premazati čokoladom i ukrasiti seckanim bademima (po želji).

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!