Start Predjela Pite Ukusnije punjene korpice od ovih još niste probali!

Ukusnije punjene korpice od ovih još niste probali!

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:

6 parčadi tost hleba
4 jajeta
80 g putera
1 dl neutralne pavlake
1 kašika seckanog peršuna
1 kašika parmezana
120 g praške šunke
1/2 crvene paprike
6 šeri paradajza
mešavina začina, biber

Priprema:

1. Parčadima tost hleba odstraniti korice, a potom ih istanjiti oklagijom i premazati umućenim puterom.
2. Crvenu papriku očistiti od peteljke i semena, te je iseći na kockice. Prašku šunku takođe iseći na kockice.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti neutralnu pavlaku, tri jajeta, papriku, parmezan, peršun i prašku šunku. Dodati začine po ukusu i polako promešati.
4. Parčad tost hleba složiti u kalupe za mafine tako da se premazani deo okrene nadole i priljubi uz ivice kalupa.
5. Unutrašnjost ispuniti pripremljenim filom, a ivice premazati umućenim jajetom. U središnji deo fila staviti šeri paradajz.
6. Punjene korpice staviti da se peku u zagrejanu rernu na 200ºC dok ne porumene.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here