Start Pića Čajevi Uz pomoć začina: Đumbir

Uz pomoć začina: Đumbir

Foto: Guliver/Thinkstock
Najkomercijalniji način upotrebe čaja od đumbira jeste u borbi protiv suvišnih kilograma. Manje je poznato da čaj od đumbira pomaže u lečenju prehlade, pospešuje cirkulaciju, otklanja jutarnju mučninu, otklanja upale, opušta i smanjuje stres. Nije preporučljivo koristiti više od 10 cm korena đumbira u toku dana, pa zato savetujemo da se pridržavate ovog uputa. Ukoliko želite da se osvežite u toku ovih letnjih dana ili ugrejete tokom zime čaj od đumbira svakako je odličan izbor.
  • 20 min
  • 1 porcija
  • Lako

Sastojci:

250 ml vode
2 cm svežeg đumbira
med, smeđi šećer

Priprema:

1. Koren đumbira oljuštiti kašičicom i narezati na tanke listiće.
2. Ugrejati vodu da provri, a listiće đumbira staviti u šolju za čaj.
3. Kipućom vodom preliti đumbir i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Po želji, u čaj se može dodati med ili smeđi šećer.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!