Start Deserti / Torte i kolači Valentin štrudla

Valentin štrudla

Clipboard14

Pripremа:
Testo:
1. Margarin penasto umutiti sa šećerom i jajima. Postepeno dodavati vodu i brašno pomešano sa praškom za pecivo, sve dok se ne umesi glatko testo.
2. Testo uviti u providnu foliju i ostaviti ga da odstoji u frižideru oko 60 minuta.
Fil:
1. Mak pomešati sa mlekom, margarinom, šećerom, vanil-šećerom i kuvati oko 30 minuta.
2. Pred kraj dodati ekstrakt ruma i ostaviti da se prohladi. (Ukoliko je fil ređi, dodati malo izmrvljenog keksa).
Finalni postupak:
1. Testo izvaditi iz fižidera, a potom ga rasklagijati što tanje (oko 0,5 cm). Premazati ga filom od maka i urolati.
2. Štrudlu iseći na šnite i poređati ih u pleh obložen pek-papirom, pa pomoću cevčice za sok utisnuti kolut sa jedne strane, a ispod napraviti prstima vrh, te na taj način oblikovati srca.
3. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
4. Za glazuru karamelizovati šećer i preliti svako srce.

Recept Evice Vujinović iz Bora
Recept Evice
Vujinović iz
Bora

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!