Start Predjela Viršle u pohovanim palačinkama

Viršle u pohovanim palačinkama

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 4.00 od 5)

Loading ... Loading ...
virsle

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti 2 jajeta, dodati kiselu vodu i brašno, so, mleko, šećer i ulje, pa umutiti smesu za palačinke.
2. Palačinke ispeći, poređati ih jednu na drugu, pa ih na kraju prekriti krpom kako bi zadržale toplotu i elastičnost.
3. Viršle obariti.
4. U plićoj posudi dobro umutiti 2 jajeta, a u drugu staviti prezle.
5. Svaku viršlu obmotati palačinkom, zatim je umakati u razmućena jaja, pa uvaljati u prezle. Ukoliko je neophodno, postupak ponoviti kako se palačinke ne bi otvarale.
6. Palačinke pohovati u vrelom i dubokom ulju okrećući ih da porumene jednako sa svih strana (oko 3 min.)

jelena oljaca beograd
Recept Jelene Oljače iz Beograda

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!