Start Deserti / Torte i kolači Voćna Havana torta

Voćna Havana torta

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (3 glasova, prosek: 3.67 od 5)
Loading ... Loading ...

02

PRIPREMA:
1. U posudi za mešanje penasto umutiti 6 belanaca i postepenododavati šećer uz neprestano mešanje.
2. Zatim dodati žumanca i umutiti mikserom. Na kraju dodati brašno, ulje, vodu i prašak za pecivo pa lagano promešati varjačom.
3. Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh i ispeći koru na 180 °C.
4. Potopiti želatin u malo hladnog mleka, dodati 300 g šećera i ostaviti da provri. Zatim smesu sipati u preostalo mleko, promešati i ostaviti da se ohladi.
5. Napraviti fil: umutiti slatku pavlaku, dodati smesu od želatina i mlevene lešnike te promešati.
6. Dublju posudu obložiti folijom, staviti koru pa premazati delom fila. Potom poređati višnje iz kompota, naneti fil i posuti mlevenim napolitankama. Staviti tortu kratko u friz da se stegne.
7. Isti postupak ponoviti još jednom i na kraju ukrasiti po želji.
8. Tortu staviti u friz da se dobro ohladi.

Recept Vesne Filipović iz Idvora
Recept Vesne Filipović iz
Idvora

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!