Start Deserti Slatka testa Žut kao dukat – kuglof s bundevom

Žut kao dukat – kuglof s bundevom

Foto: torte i kolači
Foto: Torte i kolači
  • 90 min
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

400 g pečene bundeve
200 g putera ili margarina
180 g šećera
1 vanil-šećer
2 jajeta
1 prašak za pecivo
400 g brašna
180 g kisele pavlake
1 kašičica cimeta

Priprema:

1. U dubljoj posudi penasto umutiti puter ili margarin sa šećerom i vanil-šećerom.
2. Dodati jaja, pavlaku, ispasiranu bundevu, cimet. Sjediniti umućene sastojke s mešavinom brašna i praška za pecivo, pa mešati žicom za mućenje dok se ne dobije ujenačena smesa.
3. Kalup za kuglof nauljiti i posti brašnom, te sipati u njega smesu za kolač.
4. Peći u rerni na 180°C dok se na površini kolača ne uhvati tanka korica.
5. Izvaditi iz rerne i kad se prohladi, izvrnuti iz kalupa na tacnu za služenje. Po želji, posuti šećerom u prahu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!