Čizkejk sa malinama

Čizkejk sa malinama

SHARE

Guliver/Thinkstock

Sastojci:

Za podlogu:
200g mlevenog plazma keksa, 125g putera,
 2 kašike meda, (po potrebi malo mleka)

Za fil:
500g maskarpone sira, 500ml slatke pavlake, 1 kašika soka od limuna, 15g zelatina (1,5 kesica)

Za preliv:
Pakovanje smrznutih malina, 6 kašika šećera, 5g želatina (0,5 kesice)

Priprema:

Potreban je okrugli pleh prečnika 26cm kome se skidaju ivice, puterom namazati rub pleha pa obložiti trakama papira za pečenje. Smrznute maline sipati u činiju i dodati 6 kašika šećera i ostaviti da se polako tope i puštaju sok.

Puter sobne temperature pomešati sa medom i plazmom, dobijenu masu dobro utapkati na dno okruglog pleha. 15g želatina preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri 10ak min, za to vreme mikserom umutiti maskarpone sir sa prah šećerom i u drugoj činiji posebno umutiti 500ml slatke pavlake pa dodati u umućeni maskarpone sir sa prah šećerom.

Pročitajte i… Najčešće greške u pripremi čizkejka

Kada želatin nabubri, zagrevati na tihoj vatri dok se želatin ne istopi i sipati u fil koji ne sme biti jako hladan i dobro promešati. Dodati sok od limuna i beli fil rasporediti preko kore od plazme i ostaviti da se stegne u frižideru 2-3 sata. 5g želatina preliti sa 2 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri 10min, za to vreme u istopljene maline dodati malo vode, 50-100ml i kuvati kratko 2-3 min. Kada želatin nabubri blago ga zagrevati dok se ne istopi, dodati u sos od malina i preliti preko fila i ostaviti još sat sat i po da se stegne. Kad se ,,čizkejk” stegne pažljivo skinuti ivicu pleha i papir.
Prijatno!

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?