Start Zanimljivosti Najčešće greške u pripremi čizkejka

Najčešće greške u pripremi čizkejka

Iako možda deluje kao jednostavna poslastica, priprema čizkejka nije baš tako laka. Ako ste se već oprobavali u pripremi ovog slatkiša, verovatno znate da nekoliko stvari može da krene naopako.

Pixabay

Ovo su najčešće greške u pripremi čizkejka.

Ne pridajete dovoljno važnosti kori
Ako recept zahteva koru od keksa i putera, nemojte ovlaš pomešati ove sastojke i samo prstima oblikovati koru. Kako bi ona bila savršeno ravna, iskoristite dno čaše i izvaljajte koru, a prstima možete oblikovati stranice.

Varate da su namirnice sobne temperature
Stavka da namirnice trebaju biti sobne temperature je naročito važna u pripremi čizkejka. Sastojci za fil se neće lepo promešati ako su tek izvađeni iz frižidera. Dovoljno je da namirnice budu van frižidera bar dva sata pre pripreme poslastice. Proces možete i ubrzati tako što ćete jaja staviti u toplu vodu, a puter usitnite i tako ćete brzati njegovo omekšavaje.

Izbegavate korišćenje miksera
Ne morate da mutite fil ručno, mikserom ćete bolje razbiti sve grudvice i dobiti savršenu smesu.

Preterujete s jajima
Jaja čizkejku daju bogatu teksturu, ali nemojte da preterujete. Previše jaja će upropastiti vaš trud da napravite savršen čizkejk.

Prepečete poslasticu
Sredina čizkejka bi trebalo da bude kremasta kada se izvadi iz rerne, a proces kuvanja će se nastaviti i neko vreme van rerne. Zato je važno da ne preterate u pečenju čizkejka jer će fil biti previše suv.
 
PROČITAJTE I OVE SAVETE: 

SAZNAJTE KAKO POPRAVITI ZAGORELO ILI PRESOLJENO JELO

UZ POMOĆ OVIH TRIKOVA, TESTO ĆE VAM UVEK USPETI!

OD SADA, TORTE ĆE VAM BITI JOŠ UKUSNIJE!
 

Budite strpljivi
Ako planirate da ukućane ili goste počastite čizkejkom posle večere, počnite s prirpemom na vreme. Ovoj poslastici je ppotrebno izvesno vreme da se hladi pre služenja kako biste uživali u savršenom ukusu.

Isecite savršene parčiće
Kako biste izbegli neugledne parčiće, između sečenja parčića umočite nož u toplu vodu i obrišite ga ubrusom, tako ćete dobiti savršene ivice i čizkejk čijim fotografijama možete da se pohvalite na društvenim mrežama.

 
VIŠE RECEPATA I SAVETA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!