Sutra za ručak pripremite račiće u umaku

Sutra za ručak pripremite račiće u umaku

SHARE

Evo jednog fenomenalnog recepta za sve ljubitelje morskih plodova!

Pixabay

Pripremite račiće sa sirom i uživajte. Prijatno!

Sastojci:

– 400 g očišćenih rakova
– 1 manja glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 1/2 veze peršuna
– 1,5 dl belog vina
– 100 g buđavog sira
– 100 g trapista
– 150 g krem sira
– 40 g parmezana
– 2 dl neutralne pavlake
– 5 kašika maslinovog ulja
– 400 g testenine u obliku mašnica
– mešavina začina, biber

Priprema:

1. Crni luk iseći na kockice, beli luk i peršun što sitnije iseckati.
2. Na maslinovom ulju propržiti crni i beli luk, a potom dodati račiće, peršun i pržiti 2 min. Sipati belo vino i dinstati na umerenoj temperaturi dok tečnost napola ne uvri.
3. Zatim dodati neutralnu pavlaku, trapist, parmezan, buđavi i krem sir. Začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije fina kremasta masa.
4. Testeninu obariti u slanoj vodi, ocediti je i preliti pripremljenim umakom.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?