Interesantan predlog za drugačije ražnjiće

Interesantan predlog za drugačije ražnjiće

SHARE

A post shared by Dilek Dinçer (@yemek_askim) дана

  • 60 minuta
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

350 g kora za pite
250-300 g nemasnog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 krompira
2 kašike prezli
so, biber
Salsa
2 paradajza
1 kašika maslinovog ulja
1 čen belog luka
1 kašičica majčine dušice
list peršuna

Priprema:

Ražnjići
1. Crni luk i krompir očistiti i izrendati. Zatim, dobro ocediti od viška tečnosti i pomešati sa mlevenim mesom. Dodati začine i prezle, pa još jednom dobro sjediniti smesu.
2. Položiti koru i blago je premazati uljem, a zatim je prekriti sa još jednom korom i premazati.
3. Presaviti kore do polovine, pa na donju (širu) ivicu naneti meso i formirati valjak.
4. Presaviti ivice i čvrsto urolati koru. Postupak ponavljati sve dok se ne utroši materijal.
5. Zatim, pripremljene rolate iseći na kolutove debljine oko 2-3 cm, pa nanizati na štapiće za roštilj (tako da je presek okrenut ka gore).
6. Ražnjiće poređati na pleh obložen papirom za pečenje, premazati uljem i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC, dok ne porumeni.
Salsa
1. Paradajz i beli luk očistiti tj. oljuštiti, pa samleti u blenderu.
2. Dodati malo ulja i začiniti po ukusu.
Finalni posutpak
1. Na tanjir naneti salsu od paradajza, pa položitit pečene ražnjiće i ukrasiti peršunovim listom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?