Juneća čorba sa zeljem

Juneća čorba sa zeljem

SHARE
Thinkstock

Sastojci:

– 300 g junećeg mesa od buta
– 2 glavice crnog luka
– 2 šargarepe
– 50 g celera
– 1 koren peršuna
– 1 veza zelja
– 2 kašike gustina
– 2 dl pavlake
– 1/2 limuna, ulje
– mešavina začina

Priprema:

1. Juneće meso očistiti od masnoće i iseći na kockice. Crni luk, šargarepu, celer i peršun takođe iseckati na manje kocke.
2. Zelju odstraniti deblje delove drški i iseći ga na trake.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati junetinu, šargarepu, celer i koren peršuna te sve zajedno kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso i povrće napola ne omekšaju.
4. Potom doliti 1,5 l vode i nastaviti sa kuvanjem kako bi svi sastojci omekšali.
5. Pred kraj kuvanja dodati zelje, mešavinu gustina sa malo vode i začine po ukusu pa nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. U čorbu umešati pavlaku i sok od limuna.

Probajte i… Bulgur čorba

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?