Start Preporučujemo Kako sam umesila svoju sreću? Dokaz da je uspeh zagarantovan ako se...

Kako sam umesila svoju sreću? Dokaz da je uspeh zagarantovan ako se bavimo onim što volimo

OklagiartSvi imamo neki plan. Neku ideju koja čeka na neka srećnija vremena kako bi se ostvarila. Oklagiart nije jedna od njih. Oklagiart je prosto morao da izađe iz mene.
Zovem se Ana Bajagić i radim ono što volim. Moje igrarije u kuhinji datiraju još od detinjstva kada sam roditelje dočekivala sa toplim obrokom kada se vrate sa posla, naučena da se ljubav može iskazati i kroz hranu. Samo roditelji su i mogli da imaju osmeh na licu dok su jeli ono što sam im u tom periodu spremala.
Profesionalni život me je odveo u svet marketinga koji me je oblikovao i koji je bio i ostao moja velika ljubav. Radeći u jednoj od vodećih marketinških agencija u Srbiji, a potom i u multinacionalnoj kompaniji godinama sam učila i sticala svoja iskustva, dok su želje ostajale da čekaju. Posle rođenja prvog deteta slučaj me je odveo na rukovodeće mesto, takođe strane kompanije. Druga trudnoća, rođenje ćerke, život koji je prosto sve naše želje i planove stavio u zasluženi drugi plan. Sećam se pitanja koje mi je muž postavio kada je došlo vreme da se vratim na posao, a to je Šta bi ti volela najviše da radiš u životu? Odgovorila sam: Verovao ili ne – da kuvam. I to je ono što zaista, iz srca volim da radim.
Oklagija sa motivimaKada biste posetili naš dom i ušli u kuhinju videli biste toliko alata i korisnih stvarčica koje svakodnevno koristim za pripremu obroka, dovučenih sa putovanja ili poručenih od prijatelja. Kako se vreme za povratak na posao približavalo, tako se i osećaj u meni da će želja opet ostati neostvarena pojačavala. Osećala sam da to nisam smela da dozvolim. I tako se rodila prva oklagija.
Nisam se plašila poslovnog neuspeha jer sam svesna da se život sastoji od uspona i padova. Duboko u sebi sam verovala da ce Oklagiart uspeti, pa čak i kada sam sa prvom graviranom oklagijom koja je izašla iz radionice probala da napravim keksiće sa šarama i oni nisu uspeli. Probala sam iznova, i iznova, i to se desilo. Došlo je vreme da se predstavimo svetu.
Gravirane oklagijeOKLAGIART – gravirane oklagije su napravljene od najkvalitetnijeg bukovog drveta isečenog iz jednog komada. Gravirane s ljubavlju. Preko četrdeset različitih motiva za mesec dana, od kako postojimo. Novogodišnje šare, srca, zvezdice, geometrijski oblici, Star Wars, Space Invaders, Miki Maus pa čak i kosturske glave. Zamislite samo, kolačići više nikad neće biti isti! Možete otisnuti i svoje ime, poruku, logo ili šta god da poželite! A da to nije sve. Možemo biti kreativni i sa drugim masama – šare se odlično oslikavaju i na šećernoj pasti i na marcipanu, dok deca i roditelji mogu zajedno pokažu svoju kreativnost na plastelinu i glinamolu. Svi motivi i šare, poneki savet i recept mogu se videti na Fejsbuk stranici.

Ponosni smo što se u potpunosti proizvode u Srbiji. Ponosni smo što su neke od prvih koje smo proizveli preletele i Atlantik. Ponosni smo sto nam se toliko dobrih ljudi javilo iz regiona. Ponosna sam i na sebe, na kraju krajeva. Uspevam u nameri da radim ono što volim i da uživam u svakom trenutku ovog procesa!

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!