Koloritna kuglof pita

Koloritna kuglof pita

SHARE

  • 50 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

½ kg kora za pite
1 ½ šolja* mleka
½ šolje ulja
2 jajeta
1 šolja kiselog mleka
300 g sira
1 veza peršuna
4-5 šargarepa
susam
*šolja=180 g (od jogurta)

Priprema:

1. Šargarepu oljuštiti i izrendati. Na malo ulja dinstati šargarepu, uz blago dolivanje vode, oko 2-3 minuta. Kada višak tečnost ispari i šargarepa omekša skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
2. Umutiti jaja, dodati ulje, kiselo mleko i mleko pa sjediniti smesu.
3. Sir usitniti i pomešati sa usitnjenim peršunom.
4. Kalup za kuglof bogato premazati puterom ili nauljiti. Zatim, bogato posuti susamom.
5. Preko kalupa složiti dva sloja kora, tako da kore prelaze izvan kalupa.
6. Zatim, naneti polovinu sira i ravnomerno rasporediti.
7. Iscepkati koru-dve, umočiti u smesu sa jajima i položiti preko sira.
8. Zatim, naneti šargarepu i ravnomerno rasporediti, pa ponovo naneti cepkane kore umočene u smesu od jaja.
9. Rasporediti drugu polovinu sira, pa pokriti cepkanim korama kao u prethodno objašnjenom postupku, pa fino ušuškati i zatvoriti pitu sa svih strana.
10. Preliti ostatkom smese i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC dok pita ne porumeni, oko 35 min.
11. Izaditi iz pećnice i sačekati da se malo prohladi, pa preokrenuti na veći tanjir i poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?