Marinirano meso divlje svinje

Marinirano meso divlje svinje

SHARE

Clipboard06

Priprema:
1. Pomešati ledenu vodu sa sokom od jednog limuna, dodati crno vino, jabukovo sirće i biber u zrnu, te pripremiti marinadu.
2. Meso iseći na komade, staviti ih u marinadu i ostaviti tako da odstoji u frižideru najmanje 24 sata pre pripreme.
3. Nakon toga meso izvaditi iz marinade i ostaviti ga da malo odstoji (da se ocedi od suvišne tečnosti).
4. Potom, zagrejati ulje u tiganju, pa spuštati parčad mesa prethodno uvaljano u brašno. Kratko propržiti sa obe strane.
5. U drugoj posudi na malo ulja propržiti sitno seckan crni luk i dodati seckan praziluk. Kada postanu staklasti, dodati seckanu šargarepu i slaninu isečenu na veće komadiće.
6. Ostaviti tako da se sve zajedno prodinsta, a zatim dodati proprženo meso divlje svinje, pa naliti paradajz pireom i na kraju doliti vode po potrebi. Začiniti po ukusu i ostaviti da se polako krčka na umerenoj temperaturi nekoliko sati ili dok meso ne omekša.
7. Tokom kuvanja dodavati vodu po potrebi.

Recept Slađane Cvetković iz Zdravinja
Recept Slađane
Cvetković iz Zdravinja

  • 1 kg mesa divlje svinje
  • 4 glavice crnog luka
  • 4 srednje šargarepe
  • 2 struka praziluka
  • 4 zrna bibera
  • 2 lista lovora
  • brašna po potrebi
  • ulje po potrebi
  • 150 g dimljene slanine
  • soli po ukusu
  • 1 dl paradajz pirea
  • mešavine suvog biljnog začina i bibera po ukusu
  • Za marinadu:
  • 3 litra vode (hladne)
  • sok od jednog limuna
  • 2 dl jabukovog sirćeta
  • 2 dl crnog vina
  • biber u zrnu

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?