Start Predjela Peciva Mini-rolnice

Mini-rolnice

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
450 g mekog brašna
1 kašičica soli
7 g suvog kvasca
320 ml mlake vode
1 jaje
300 g suvog vrata
150 g kačkavalja
150 g mocarele

Priprema:
1. U vanglici za mešenje sjediniti brašno, suvi kvasac i so, pa promešati. Zatim postepeno dolivati mlaku vodu uz neprestano mešenje dok se ne dobije glatko testo. Potom testo oblikovati u jufku, prekriti krpom i ostaviti da miruje 5 min.
2. Nakon toga testo premesiti da bi se istisnuo vazduh, pa ga podeliti na dva dela i od svakog dela oblikovati jufku. Prekriti ih vlažnom krpom i ostaviti na toplom da miruju 30 min.
3. Uzeti jednu jufku, istanjiti je pomoću oklagije u pravougaonik debljine 5 mm. Potom duž dve paralelne strane testa poslagati jedan do drugog kolutove suvog vrata i posuti ih mešavinom rendanog kačkavalja i mocarele. Zatim stranice testa urolati jednu prema drugoj da bi se na sredini spojile, a potom preseći testo kako bi se oblikovala dva manja rolata. Krajeve rolata slepiti. Na isti način iskoristiti preostali materijal.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju poslagati rolate. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.
5. Pečene rolate ostaviti da se ohlade, a zatim ih iseći na manju parčad.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!