Start Glavna jela Povrće Đuveč

Đuveč

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
600 g zamrznute mešavine za đuveč
1 veća glavica crnog luka
250 g roštilj kobasica
80 g sitne testenine u obliku školjčica
2 dl soka od paradajza
2 šargarepe, ulje
mešavina začina

Priprema:
1. Crni luk i šargarepu očistiti i iseći na kockice.
2. Roštilj kobasice čačkalicom izbušiti na više mesta, a zatim ih ispeći na ulju da porumene. Izvaditi ih iz masnoće, ostaviti da se prohlade pa iseći na kolutove.
3. Posebno na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu. Zatim dodati zamrznutu mešavinu povrća za đuveč i sve zajedno propržiti.
4. Sipati sok od paradajza i malo vode, dodati začine po ukusu i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi dok povrće napola ne omekša.
5. Potom dodati testeninu pa nastaviti sa kuvanjem uz lagano mešanje dolivajući vodu po potrebi dok testenina ne nabubri, a suvišna tečnost ne uvri.
6. Pred kraj kuvanja dodati pržene kobasice i promešati.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!