Foto: Čedomir Gašić
Priprema: 40 min.
Pečenje: 40 min.
Posno jelo
Sastojci:
* 700 g šnicli od tolstolobika
* malo mlevene paprike
* malo belog luka u prahu
* mešavina suvih začina
Za prilog od kupusa:
* 700 g kiselog kupusa ribanca
* 200 g piriča
* 1 glavica crnog luka
* 2 čena belog luka
* malo mlevene paprike
* ulje
Priprema:
1. Šnicle tostolobika posuti mešavinom suvih začina a potom belim lukom u prahu i mlevenom paprikom. Dobro utrljati začine, pa ostaviti ribu da odstoji.
2. Posebno pripipremiti prilog. U šerpi na malo ulja izdinstati sitno seckani crni i beli luk. Dodati mlevenu papriku i promešati.
3. Ubaciti kiseli kupus i dinstati dolivajući vodu po potrebi dok kupus ne omekša.
4. Potom dodati pirinač i nastaviti dinstanje dok pirinač napola ne nabubri a suvišna tečnost ne uvri.
5. Kupus prebaciti u nauljenu vatrostalnu posudu. Odozgo rasporediti ribu i poprskati je uljem. Peći u zagrejanoj rernina 200°C oko 40 minuta.
Recept Čedomira Gašića iz Novog Sada