Start Glavna jela Tolstolobik na kiselom kupusu

Tolstolobik na kiselom kupusu

Foto: Čedomir Gašić

Priprema: 40 min.

Pečenje: 40 min.

Posno jelo

Sastojci:

* 700 g šnicli od tolstolobika

* malo mlevene paprike

* malo belog luka u prahu

* mešavina suvih začina
Za prilog od kupusa:

* 700 g kiselog kupusa ribanca

* 200 g piriča

* 1 glavica crnog luka

* 2 čena belog luka

* malo mlevene paprike

* ulje


Priprema:

1. Šnicle tostolobika posuti mešavinom suvih začina a potom belim lukom u prahu i mlevenom paprikom. Dobro utrljati začine, pa ostaviti ribu da odstoji.

2. Posebno pripipremiti prilog. U šerpi na malo ulja izdinstati sitno seckani crni i beli luk. Dodati mlevenu papriku i promešati.

3. Ubaciti kiseli kupus i dinstati dolivajući vodu po potrebi dok kupus ne omekša.

4. Potom dodati pirinač i nastaviti dinstanje dok pirinač napola ne nabubri a suvišna tečnost ne uvri.

5. Kupus prebaciti u nauljenu vatrostalnu posudu. Odozgo rasporediti ribu i poprskati je uljem. Peći u zagrejanoj rernina 200°C oko 40 minuta.

Recept Čedomira Gašića iz Novog Sada

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!