Start Glavna jela Punjeni patlidžan

Punjeni patlidžan

Foto: Slađana Bokić

Priprema: 45 min.
Pečenje: 15 min.
Mrsno jelo

Sastojci:

* 2 paradajza

* 4 patlidžana

* 4 sveže zelene paprike

* 2 kašike seckanog lista peršuna

* 1 glavica crnog luka

* 200 g kačkavalja

* ulje

* mleveni crni biber

* so

Priprema:
1. Patlidžane oprati i uzdužno preseći napola. Unutrašnjost patlidžana izdubiti kašikom i iseći je na kockice.
2. U tiganju na dosta vrelog ulja propržiti izdubljene polovine patlidžana s obe strane da omekšaju. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći u kojoj se pržio patlidžan propržiti seckani crni luk. Nakon što omkeša dodati papriku a potom i seckanu pulpu patlidžana. Posoliti i pobiberiti po ukusu i umešati seckani peršun.
4. Pripremljenim filom napuniti izdubljene polovine patlidžana i poslagati ih u pleh obložen papirom za pečenje.
5. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.

Savet: Ukoliko su patlidžani stariji, da ne bi bili gorki, izdubljenu pulpu pre prženja posolite i ostavite da pusti sok a potom je pržite na vrelom ulju.


Recept Slađane Bokić iz Zrenjanina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!