Start Glavna jela Složenac od kiselog kupusa s hurkom

Složenac od kiselog kupusa s hurkom

Foto: Nedeljko Vujović

 

Priprema: 30 min.

Pečenje: 30 min.

Mrsno jelo


Sastojci:

* 500 g kiselog kupusa ribanca

* 500 g hurke (džigernjače)

* 150 g pirinča

* 1 srednja glavica crnog luka

* malo ulja

* soli po ukusu

Priprema:

1. U šerpi zagrejati ulje pa dodati kiseli kupus ribanac i kratko propržiti. Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok kupus ne omekša.

2. Crni luk očistiti i iseći na kockice pa odvojeno propržiti u šerpi na malo ulja da postane staklast. Ubaciti pirinač, sipati 500 ml vode i posoliti po ukusu pa kuvati dok pirinač ne nabubri. Skloniti s ringle i poklopiti te ostaviti da upije tečnost.
3. Hurku oguliti i iseći je na kolutove debljine oko 5 mm.

4. Vatrostalnu posudu nauljiti te dno prekriti polovinom dinstanog kupusa. Preko njega rasporediti polovinu obarenog pirinča, i odozgo poslagati kolutove hurke. Postupak filovanja ponoviti još jednom i završiti s hurkom.
5. Pripremljeno jelo zapeci u zagrejanoj rerni na 200°C.


Recept Nedeljka Vujovića iz Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!