Start Kuvamo sa “Na tanjiru” zdrava gozba – Kuvamo sa Milicom Knežević

“Na tanjiru” zdrava gozba – Kuvamo sa Milicom Knežević

Nakon svih slavlja i bogatih gozbi koje su iza nas, vreme je da povedemo računa o ishrani i dovedemo se u red. U skladu sa tim, ovog meseca kuvamo sa blogerkom i autorkom ukusnih, koloritnih i zdravih recepata – Milicom Knežević. Recepte ali i detaljna objašnjenja pripreme i savete kako poboljšati kulinarske veštine možete pronaći Na tanjiru, blogu koji vodi i uređuje naša današnja gošća.
Blog Na tanjiru postoji od avgusta 2012. godine i zamislila sam ga kao virtuelnu svesku u kojoj ću čuvati recepte za moja omiljena jela i poslastice i podijeliti ih sa drugim ljudima. Naravno, kroz vrijeme su dolazili novi omiljeni recepti, otkrivala sam nove namirnice i kuhinje, a pošto sam postepeno mijenjala i sam način ishrane, blog je postao i neka vrsta mog kulinarskog dnevnika. Iz početnog perioda pisanja, na blogu možete pronaći recept za čokoladnu tortu ili klasične cimet rolnice ali i recepte za sirovi cheesecake sa voćem ili rolnice od integralnog brašna sa orašastim plodova, bez rafinisanog šećera, iz kasnijeg perioda – kaže Milica.
Naša gošća danas svoju ishranu zasniva na nutritivno bogatim namirnicama u što prirodnijem obliku, a upravo o tome često piše i nastoji da motiviše veći broj ljudi da kuvaju zdravije i raznovrsnije.
Želim da ukažem na to da zdrava hrana ne mora biti isključiva, neukusna i nezanimljiva, baš naprotiv! Jela su uglavnom jednostavna za pripremu, napravljena od integralnih žitarica, orašastih plodova, sjemenki i suvog voća, kvalitetnih masnoća, mnogo povrća i voća – apeluje autorka bloga Na tanjiru, Milica Knežević.

U nastavku pročitajte intervju sa ovom šarmantnom gastro damom, menù za priliku po njenom odabiru i recept za predivne krekere od kukuruznog brašna sa semenkama, koje je redakcija portala imala prilike da proba i zato vam preporučujemo da ih isprobate…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!