Napravite domaći ledeni čaj!

Napravite domaći ledeni čaj!

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
1 l vode
4 filter-vrećice ili 4 kašičice čaja u listićima
Dodaci po izboru:
med, pirinčani slad, nektar od agave…
limunov ili drugi voćni sok
listići začinskog bilja npr. mente, začini poput cimeta ili đumbira

ISPROBAJTE I… Napravite sami vodu sa ukusom

Priprema:
1. Vodu sobne temperature sipati u teglu ili veću šolju pa dodati čaj (čaj u listićima najbolje je staviti u “jaje” za kuvanje čaja kako posle ne bi morao da se proceđuje).
2. Teglu ili šolju poklopiti pa ostaviti u frižideru 6 do 12 sati.
3. Ukloniti filter-vrećice ili listiće čaja pa zasladiti po ukusu i po želji umešati limunov sok ili neki drugi dodatak.
* Deo vode (četvrtinu) može da se zameni voćnim sokom pa čaj ostaviti da odstoji u toj mešavini.
* Začine i sveže začinsko bilje se može dodati pre odlaganja u frižider pa će njihov ukus biti intenzivniji.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

  1. Pravim ledeni čaj od nane, dodam limun i šećer, i dobro rashladim. Leti ponekad dodam kolutove breskve i tako dobijemo još bolji ukus ledenog čaja

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?