Nepečene doboš kocke

Nepečene doboš kocke

SHARE

  • 60 minuta
  • mirovanje 4 h
  • 8-10 osoba
  • Lako

Sastojci:

250 g ptiber keksa
200 ml mleka
3 krupna jajeta
100 g šećera
125 g čokolade za kuvanje
125 g putera

Priprema:

1. U posudi za kuvanje na pari sjediniti umućena jaja sa šećerom. Zagrevati na pari uz neprekidno mućenje dok se smesa ne zgusne.
2. Dodati izlomljenu čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu smesu dodati puter i umutiti mikserom.
4. Pripremiti ravnu tacnu za kolače. Ptiber keks umakati u mleko, pa njime oblikovati manji pravougaonik na tacni za kolače (4×3 komada keksa).
5. Prvi sloj keksa premazati trećinom pripremljenog fila i prekriti drugim redom natopljenog keksa. Postupak ponoviti još dva puta.
6. Završiti s keksom i ostaviti u frižider da se stegne. Iseći na kocke.

Na sledećoj strani pogledajte pripremu ovog recepta u slikama tzv. korak po korak.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

Leave a Reply to Vesna Otkaži