Start Glavna jela Supe i čorbe Od ničega nešto – ajnpren čorba

Od ničega nešto – ajnpren čorba

Ajnpren čorba
Foto: Guliver/Thinsktock
  • 15 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

30 ml maslinovog ulja ili
30 g putera
20 g brašna
10 g mlevene paprike
so, biber
suvi začin
1 list lovora
±1 l tople vode
2 jajeta
I još
peršunov list

Priprema:

1. Maslinovo ulje sipati u šerpicu i ugrejati.
2. Dodati brašno i propržiti uz neprestano mešanje.
3. Zatim, dodati alevu papriku i nastaviti mešanje dok zaprška ne zamiriše.
4. Dodati toplu vodu i začine, promešati i ostaviti da čorba provri.
5. Jaja posebno umutiti, pa kada čorba provri, sipati u tankom mlazu uz neprekidno mešanje, kako bi se dobile tanke tračice.
6. Nastaviti kuvanje još 5-6 minuta, dodati sitno seckan peršunov list pa servirati dok je toplo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!