Pileća supa sa domaćim rezancima

Pileća supa sa domaćim rezancima

SHARE

Sastojci:

– 500 g pilećeg mesa
– 2 veće šargarepe
– 1 koren peršuna
– 1 manji koren celera
– 3 zrna bibera
– po ukusu soli
– 1 kašika začinskog bilja
– malo seckanog peršuna
– oko 50 g rezanaca za supu
– 1 glavica crnog luka

Priprema:

Crni luk staviti na ringlu da se malo zapeče sa obe strane. Pileće meso ubaciti u lonac,naliti sa 2 dl vode i pustiti da provri. Za to vreme očistiti šargarepu, celer i peršun. Kad supa provri ubaciti crni luk. Šargarepu iseći na sitne kockice, a celer i peršun ubaciti u supu bez seckanja, onako cele. Posoliti, staviti biber i začinsko bilje. Smanjiti temperaturu i pustiti da supa polako vri oko 90 minuta. Pred kraj dodati i lovorov list. Meso izvaditi resetkastom kašikom, a celer i peršun izbaciti. Supu procediti. Zakuvati domaćim rezancima. Posuti iseckanim peršunom. Prijatno.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?