Piletina u sosu od pomorandže

Piletina u sosu od pomorandže

SHARE
Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
300 g pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
250 g karfiola
1 tikvica
1 pomorandža
1 čen belog luka
4 kašike soja sosa
vezica lista peršuna
3 kašike gustina
200 g pirinča
mešavina suvog biljnog začina
ljuta mlevena crvena papirka po ukusu
ulje
so, biber

ISPROBAJTE I… Piletina sa mlincima

Priprema:
1. Meso iseći na kockice, posoliti ga i preliti sa 1 kašikom ulja i 1 kašikom soja sosa. Promešati i ostaviti da odstoji pola sata.
2. Tikvice oprati, šargarepu očistiti ljuštilicom, pa ih iseći na štapiće, a karfiol razdvojiti na cvetiće.
3. Luk iseći na rebarca i ispržiti ga na malo ulja dok ne postane staklast. Dodati šargarepu, tikvice i karfiol, pa pržiti uz povremeno dodavanje vode da ne zagori.
4. Posoliti, pobiberiti i posuti mešavinom suvog biljnog začina po ukusu. Sitno iseckati peršun, te umešati u povrće.
5. Pirinač obariti u posoljenoj vodi, a zatim ga dobro procediti.
6. Na malo ulja nekoliko sekundi ispržiti sitno iseckan beli luk, pa dodati 3 kašike soja sosa i 1 kašiku gustina izmućenog u 100 ml vode.
7. Zatim dodati sok od isceđene pomorandže i ljutu mlevenu papriku po ukusu. Posoliti i pobiberiti, pa kratko prokuvati.
8. Meso posuti preostalim gustinom, malo protresti i pržiti u dubokom ulju dok ne porumeni. Vaditi rešetkastom kašikom na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.
9. Nakon toga, meso sjedinti sa sosom od pomorandže i poslužiti uz pirinač i povrće.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?