Pita sa lukom i slaninom

Pita sa lukom i slaninom

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

za testo
– 400 g mekog brašna tip 400
– 1 svež kvasac
– 1 kašičica šećera
– 1,5 dl mleka
– 100 g masti
– 1 kašičica soli
za fil
– 200 g mesnate slanine
– 500 g crnog luka
– 4 dl kisele pavlake
– 4 jajeta
– 1 kašičica kima
– 3 kašike ulja
– so, biber

Priprema:

Testo:
1. U manjoj posudi sjediniti svež kvasac, mlako mleko i šećer. Dobro izmešati kako bi se kvasac rastopio, prekriti suvom krpom i ostaviti da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, so i mast. Zatim postepeno dodavati ostatak brašna i ručno mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
Fil:
1. Mesnatu slaninu iseći na kockice, a crni luk očistiti i iseći na režnjeve.
2. Na malo ulja propržiti slaninu kako bi porumenela, a potom dodati crni luk i pržiti dok ne omekša.
3. Posebno umutiti pavlaku i jaja, dodati kim, začine po ukusu i promešati.
4. Sačekati da se pržena slanina i luk ohlade, ocediti ih od masnoće i sjediniti sa pripremljenom smesom od pavlake i jaja.
Finalni postupak:
1. Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje.
2. Nadošlo testo razvući oklagijom na debljinu od 0,5 cm, te njime prekriti dno i bočne stranice tepsije.
3. Preko testa sipati pripremljen fil. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?