Po bakinom receptu: Domaća srpska čorba

Po bakinom receptu: Domaća srpska čorba

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
1 pile
2 šargarepe
1 koren peršuna
3 manje glavice crnog luka
1 praziluk
1 čaša mleka
1 jaje
začini: so, biber u zrnu, mleveni biber, lovorov list
veza peršuna

Priprema:
1. Očišćeno povrće izrežite na veće komade.
2. Pile dobro operite i stavite ga u veću šerpu. Dodajte povrće i začine i sve to prelijte hladnom vodom.
3. Šerpu poklopite i sve zajedno kuvajte na laganoj temperaturi oko 2h (do se meso ne raskuva).
4. Kada se meso raskuva, izvadite ga iz šerpe i uklonite kosti i kožicu, a meso iskickajte na komade. 5. Jedan deo mesa možete vratiti u čorbu, a drugi iskoristiti za neko drugo jelo. Kada čorba bude pri kraju, umutite čašu mleka sa jednim jajetom i to dodajte čorbi dok vri.
6. Krčkajte sve zajedno još 10 minuta. Na kraju pospite sitno iseckanim listićima svežeg peršuna. Poslužite toplo.

Napomena: Ovako spremljenu čorbu obavezno držite u frižideru, ako se ne pojede odmah.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?