Start Zanimljivosti Počnite da zamrzavate limun, razlog je i više nego dobar!

Počnite da zamrzavate limun, razlog je i više nego dobar!

Nova naučna studija je dokazala kako limunoidi, prirodni spojevi prisutni u limunu i drugim agrumima, preventivno i snažno zaustavljaju razvoj ćelija raka, posebno raka dojke.

Foto: Pixabay/Free images
Foto: Pixabay/Free images

Naučnici naglašavaju i to da ništa s limuna ne smete baciti, ni limunovu pulpu sa sokom, ni semenke, a posebno ne koru. Limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok od limuna.

Osim antikancerogenog delovanja, celi limun pomaže pri oslobođanju tela od toksina, ima antimikrobni učinak protiv bakterijskih infekcija i gljivica, efikasan je protiv internih parazita i crva, reguliše krvni pritisak, deluje kao antidepresiv, i odličan je u borbi protiv stresa i nervnih poremećaja.

Osim očiglednih zdravstvenih razloga, na sledeći način ćete uživati kao nikad do sad u njegovom predivnom celovitom ukusu, posebno kori:

Jednostavno je. Uzmite neprskani limun (ako nemate provereni domaći, kupite organski limun u većim prodavnicama ili prodavnicama zdrave hrane), dobro ga operite i stavite u zamrzivač (može ceo, a može i na kriške).

Nakon što ste limun dobro zamrzli, izvadite ga i narendajte. Zatim ga možete posuti na salatu, sladoled, supe, žitarice, rezance, omiljeno piće ili na/u bilo što drugo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here