Start Predjela Ostalo Prženi kukuruz – opasno “zarazna” stvar!

Prženi kukuruz – opasno “zarazna” stvar!

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 20 minuta
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

250 g svežeg kukurza u zrnu
4 kašike brašna
1 kašičica aleve paprike
2 kašičice đumbira u prahu
1 kašičica bibera
1 kašičica belog luka u prahu
ulje za prženje

Priprema:

1. U većoj posudi pomešati brašno sa alevom paprikom, đumbirom, biberom, belim lukom u prahu i solju.
2. Dodati zrna kukuruza i sve dobro promešati (ukoliko je zrno suvo prethodo blago nakvasiti, kako bi se što bolje vezalo sa brašnom) tako da zrna budu obložena mešavinom.
3. U dubljoj posudi zagrejati ulje za duboko prženje.
4. Trećinu pripremljenog kukuruza staviti da se prži i čim počne da pucketa poklopiti kako ne biste zadobili opekotine od ulja.
5. Kada se pucketanje utiša i kukuruz počne da pliva po površini može se izvaditi rešetkastom kašikom i spustiti na papirni ubrus kako bi se ocedio višak masnoće.
6. Po želji, dosoliti ili začiniti prženi kukuruz.
7. Proces ponoviti još dva puta.
8. Služiti toplo kao prilog ili poslužiti kao tzv. grickalice.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!