Start Glavna jela Povrće Tortice od patlidžana

Tortice od patlidžana

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 120 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

2 patlidžana
2 veća paradajza
100 g rendanog parmezana
100 g putera
bosiljak, origano
so, biber

Da li vam se dopada recept?

Priprema:

1. Patlidžane oprati, izrezati na kolutove debljine 0.5 cm i bogato posoliti. Ostaviti da odstoji oko 60 minuta kako bi ispustio gorke sokove. Zatim, kolutove oprati pod mlazom vode i dobro ocediti. Po potrebi, fino izbrisati kuhinjskim ubrusom.
2. Paradajz izrezati na kolutove približno iste debljine kao i patlidžane.
3. Vatrostalnu posudu premazati puterom.
4. Povrće ređati ovim redosledom: patlidžan, biber, bosiljak, kačkavalj, paradajz, so, origano i sve to ponoviti još dva puta, a završiti patlidžanom sa malo sira.
5. Peći oko 35 minuta u zagrejanoj rerni na 180ºC tj. dok povrće ne omekša i pusti sokove.
6. Služiti odmah. Odlično je i kao prilog uz meso ili ribu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!