Punjeno pile sa krompirom

Punjeno pile sa krompirom

SHARE

Clipboard27

Pripremа:
1. Pile odmrznuti ukoliko je bilo u zamrzivaču. Dobro ga oprati.
2. Iseckati praziluk, te ga propržiti na malo ulja, a zatim dodati šampinjone iseckane na listiće. Propržiti zajedno.
3. Kada voda koju puste šampinjoni ispari, dodati prethodno iseckanu šargarepu na kolutove i peršun, te začiniti po ukusu.
4. Pripremljenom smesom puniti pile drvenom kašikom.
5. Krompir ljuštiti i iseći na veće komade (kriške) pa ga poređati oko pileta. Sipati malo vode.
6. Sve pouljiti, začiniti suvim biljnim začinom, te peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena.
7. Pečeno pile iseći na komade i poslužiti sa krompirom.

Recept Danijele Gijevske iz Niša
Recept Danijele
Gijevske iz Niša

  • 1 pile
  • 600 g krompira
  • 200 g svežih šampinjona
  • 200 g praziluka
  • 1 vezica peršuna
  • ulja po potrebi
  • 2 šargarepe
  • suvog biljnog začina po ukusu

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?