Start Predjela Peciva Recept za pecivo koje volimo – pekarske kifle

Recept za pecivo koje volimo – pekarske kifle

Pekarske kifle
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 70 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

500 g brašna
½ kašičice soli
350 ml tople vode
½ kašičice šećera
20 g kvasca
100 ml ulja
½ kašičice sirćeta
ulje
suncokretovo seme

Priprema:

1. Kvasac i šećer promešati, dodati 150 ml tople vode, pa ostaviti da zapeni.
2. Brašno pomešati sa solju, dodati kvasac, sirće i ostatak vode pa zamesiti testo pogodno za rad.
3. Prekriti i ostaviti da se duplira.
4. Pripremljeno testo podeliti na dvanaest delova i razviti u elipsasti oblik.
5. Umotati u kiflu i staviti u pleh obložen papirom za pečenje.
6. Prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom da testo nadođe.
7. Premazati uljem, posuti semenkama suncokreta pa peći u ugrejanoj rerni na 220ºC dok ne porumene.
8. Izvaditi iz rerne i ostaviti na rešetkastoj podlozi da se potpuno ohlade.

Ocenite recept - vaša ocena je:

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!