Sočni gurmanluk: Luk punjen pečurkama

Sočni gurmanluk: Luk punjen pečurkama

SHARE
Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
8 glavica luka srednje veličine
400 g šampinjona
2 dl soka od paradajza
100 g mesnate slanine
2 čena belog luka
2 kašike paradajz pirea
50 g pirinča
100 g mocarele
1 kašika seckanog peršuna
50 g putera
4 kašike ulja
mešavina začina
so, biber

Priprema:
1. Glavice crnog luka očistiti i nakratko kuvati u ključaloj vodi kako bi omekšale.
2. Zatim ih izvaditi, ocediti i ostaviti da se ohlade.
3. Oštrim nožem izvaditi sredinu luka tako da spolja ostanu po 3 lista.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi i ocediti.
5. Šampinjone iseći na listove, slaninu na kockice, beli luk što sitnije iseckati.
6. Na malo ulja propržiti slaninu kako bi porumenela. Zatim dodati seckanu unutrašnjost crnog luka, šampinjone i beli luk, te dinstati dok pečurke ne omekšaju.
7. Pred kraj dinstanja dodati paradajz pire, peršun, pirinač i začine po ukusu.
8. Unutrašnjost glavica luka napuniti pripremljenim filom.
9. Vatrostalnu posudu premazati puterom, poslagati u nju punjene glavice luka, zaliti sokom od paradajza i staviti ih da se peku u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene. Pred kraj pečenja na svaku glavicu staviti kocku mocarele i vratiti u rernu dok se sir ne otopi.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?